Jump to main content
Trienal de Arquitectura de Lisboa
© Tomoya Fujimoto
© Fábio Cunha
© Tomoya Fujimoto

Pascal Lobry Apartment

  • Interventions:
  • José Neves
  • (2017 reabilitação)

Not available in this edition

The remodelling of this apartment located in a “gaioleiro” building [cage-like construction introduced post-1755 earthquake] near the walls of Castelo de São Jorge, was both surgical and insightful while introducing profound alterations to the use of the spaces. The design was based on four relatively simple operations: a set of new elements in painted wood on the walls and ceilings that reorganize the dwelling, a door that was reintroduced to add new possible courses, walls clad in textured paper hand painted in varying colours, and the transformation of the bathroom ceiling in a skylight.

Address
Travessa do Chão da Feira, 11
Get Directions

Typology
Housing

Photos
Photography not allowed

Favoritos
Loading Animation