Jump to main content
Trienal de Arquitectura de Lisboa
© FG+SG – Fotografia de Arquitectura
© FG+SG – Fotografia de Arquitectura
© FG+SG – Fotografia de Arquitectura

Vergílio Ferreira School

  • Original Authors:
  • Vários autores
  • (1983)

  • Interventions:
  • Atelier Central Arquitectos
  • (2011 (reabilitação))

Not available in this edition

Composed of featureless blocks, scattered throughout the terrain, and located in a very degraded neighbourhood, this school was rehabilitated between 2009 and 2011. The project focused on the creation of a new identity through the rehabilitation and reorganization of the existing blocks, adapting these to new demands and redesigning their exterior image in a search for unity and harmony. For the entrance, there is a new building, which presents itself as a solid white concrete volume with a scale the matches the city’s, creating a new limit for the school. This intervention resulted in a more welcoming environment and in a greater safeguard regarding its surroundings and the adjacent buildings.

Address
Quinta dos Inglesinhos, Rua do Seminário
Get Directions

Typology
Civic Facilities

Photos
Photography not allowed

Favoritos
Loading Animation